top of page
  • Foto van schrijvercarl

Stad stelt 2 pastorijen, visvijvers en opslagplaats te koop

Op de gemeenteraad van april vroeg gemeenteraadslid Carl Nijssens om de te verkopen onroerende goederen die eigendom zijn van de stad Sint-Truiden duidelijker en transparanter te communiceren.Vraag tot transparantie: 3 voorstellen

Zo was een verkoop van stedelijke gronden en gebouwen een eerder schimmige constructie die geregeld leek in de achterkamers en die een schijn van partijdigheid kon hebben.

Carl Nijssens vroeg toen meer duidelijkheid:

  1. Hij vroeg de volledige transparantie van de gronden en panden die op dit ogenblik te koop worden aangeboden met alle gegevens hierover te publiceren op de stadswebsite www.sint-truiden.be

  2. Daarbij vroeg hij een vaste rubriek ‘stadsimmo’ te voorzien in het stedelijk infoblad om zo elke Truienaar op de hoogte te kunnen stellen van de publieke gronden en gebouwen die te koop worden aangeboden.

  3. En bijkomend wilde raadslid Nijssens ook dat er stedelijke immoborden ‘te koop’ worden geplaatst op de locaties zelf. Zo is het ook visibel voor iedereen.

volledige transparantie van de gronden en panden die op dit ogenblik te koop worden aangeboden

Nu te koop: 2 pastorijen, visvijvers en opslagplaats

“Vandaag is de stedelijke website onderworpen aan een restyling en werd een eerste stap genomen in de publicatie van de te verkopen stedelijke onroerende goederen.

Op de www.sint-truiden.be/vastgoed kan je nu vinden wat de stad vandaag in de etalage zet. Ik hoop dat de verdere publieke bekendmaking in het infoblad en op de locaties zelf snel volgen,” zegt Carl Nijssens.

Op www.sint-truiden.be/vastgoed kan vinden wat de stad in de etalage zet.

Opmerkelijk is dat er vandaag 4 gebouwen of domeinen op de verkooplijst staan van de stad, waaronder één magazijn met bijhorende industriegronden, 2 pastorijen en een recreatiedomein met cafetaria.


- Magazijn aan de Nijverheidslaan 5510 met bijbehorende industriegrond voor de vraagprijs vanaf 1.840.000 euro. Dit is de huidige opslagplaats van het stadswerkhuis en het vroegere oude containerpark, of stort zoals men toen zei.

- Pastorij van Aalst voor de vraagprijs vanaf 275.000 euro (foto zie bovenaan)

- Pastorij van Bevingen voor de vraagprijs vanaf 200.000 euro

- Het recreatiedomein Heidemeren met visvijvers en cafetaria voor de vraagprijs vanaf 200.000 euroDe stad laat weten dat meer info zal worden gegeven en dat geboden kan worden vanaf 7 juni 2023.

Aan de geïnteresseerden, hou alles goed in de gaten, informeer u en doe een bod...

Binnenkort kan je je inschrijven voor een nieuwe vastgoednieuwsbrief.


434 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page