top of page
  • Foto van schrijvercarl

St-Truiden sluit containerpark nu ook op dinsdag

Gemeenteraadslid Carl Nijssens vroeg het stadsbestuur waarom ze onlangs de beslissing nam om het containerpark van Sint-Truiden nu ook op dinsdag te sluiten. Een onbegrijpelijke beslissing om de dienstverlening nog meer te verminderen in de vakantieperiode. Er kwam voorlopig nog geen antwoord...


Weer minder dienstverlening

Tot voor kort konden de Truienaren op 5 van de 7 dagen terecht op het stedelijk containerpark. Dit zal nu nog slechts 4 dagen geopend zijn per week. Onlangs besliste het stadsbestuur om ook op dinsdag het containerpark te sluiten!


Zo zal het Truiens containerpark nu enkel nog geopend zijn op donderdag en vrijdag, op afpraak volgens op het voorhand vastgelegde uur. En op woensdag en zaterdag, zonder afspraak. De openingsuren op de dagen met afspraak zijn van 9u30 tot11u45 en van 12u30 tot 16u. Op de dagen zonder afspraak kan je er terecht vanaf 9u.


"In 'coronatijd' werd beslist om op afspraak te werken voor de volksgezondheid.

Vandaag zien we dat heel wat recyclageparken dit systeem terugdraaien omdat er zo meer mensen kunnen geholpen worden op een en dezelfde dag. Het is daarenboven niet altijd even eenvoudig te plannen op welk uur je auto vol zal zitten met afval als je aan het opruimen of verbouwen bent. Een tweede of derde keer terugkomen is dan ook weer praktisch onmogelijk. Dit doet men jammer genoeg nog niet in Sint-Truiden." zegt Carl Nijssens.

"Niet iedereen gaat op vakantie, sommigen blijven thuis klussen of verfraaien de woning "

Recyclagepark meer sluiten in vakantieperiode, onbegrijpelijk!

Extra sluiten in de zomervakantie is ongehoord. Vele mensen hebben verlof en trekken daarom niet altijd naar het buitenland maar blijven thuis en klussen of verfraaien de woning. "En dan gaan wij als stad ons containerpark een dag extra sluiten? Onbegrijpelijk!"

"Besparen op kerntaken is niet de juiste keuze. Het treft de Truienaar in hun levensgemak waarvoor ze verdorie belastingen betalen."

Daarenboven zijn de zomermaanden warm en worden de vuilzakken maar om de 2 weken opgehaald. Limburg.net heeft opgeroepen de recyclageparken open te stellen zodat de inwoners daar de afvalzakken ook kunnen binnenbrengen. Sint-Truiden is hier op ingegaan. Dit helpt mensen met kleine woningen of op appartementen die in het warme weer de vuilzakken moeilijk kunnen bijhouden zonder geuroverlast of last van ongedierte.

Het meer sluiten van ons containerpark in de zomer helpt ook hier de inwoner niet!


"Ik vind het principieel ongehoord dat de stad haar basisdienstverlening afbouwt. Besparen op kerntaken is niet de juiste keuze en treft de Truienaar in hun dagelijks levensgemak waarvoor ze verdorie belastingen betalen."


Voorbode voor overdracht naar Limburg.net ?

Als gemeenteraadslid heb ik de vraag deze week gesteld aan het stadsbestuur 'waarom' de beslissing is genomen om een dag extra te sluiten in deze zomervakantie en of dit tijdelijk of definitief is.Maar zoals gebruikelijk is er nog geen antwoord.... Is dit misschien een voorbode van de overdracht van ons stedelijk containerpark naar Limburg.net? De afgelopen gemeenteraad bevestigden zowel burgemeester Ingrid Kempeneers als schepen Johan Mas dat ze de piste weer bekeken. Ik heb hier ook navraag gedaan op de Raad van Bestuur van Limburg.net en ook daar werd me bevestigd door de directie dat de informele gesprekken die anderhalf jaar in de koelkast zaten weer werden opgestart. Afwachten dus wat het schepencollege zal beslissen en wat hun plannen zijn met het stedelijk containerparkpersoneel die trouwens een dikke pluim verdienen voor hun dagelijkse inzet!


Rubriek: 'Vraag van de week'

Zit u ook soms met vragen als deze: waarom gebeurt verdorie dit of dat nu in onze stad?

Ik wel. En als je, zoals ik, geeft om je stad en de Truienaren en via de gemeenteraad mee wil werken aan een beter beleid is het belangrijk om een vinger aan de pols te houden. Daarom stel ik wekelijks vragen aan het stadsbestuur over thema's die ons allemaal bezighouden. Vaak met logische antwoorden, maar ook vaak zonder antwoorden, lange wachttijden of worden we met een kluitje in het riet gestuurd...En dat is niet ok!

Wist je trouwens dat de wet bepaalt dat een stadsbestuur niet alleen een verkozene moet antwoorden op een vraag over hun gevoerde beleid, maar ook elke burger. Ze noemen dat openbaarheid van bestuur. Daar knelt nu net het schoentje de laatste jaren in Sint-Truiden. Veel onduidelijkheid, mistgordijnen en weinig antwoorden op eenvoudige vragen ... Daarom lanceren we vanaf nu de openbare rubriek 'de vraag van de week' aan het stadsbestuur. Zo blijven de simpele vragen en mogelijke antwoorden niet meer beperkt tot enkele mailboxen.

275 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page