top of page
  • Foto van schrijvercarl

Ondergronds parkeren op zaterdag permanent gratis!

Bijgewerkt op: 21 mei 2023

Proefproject loopt volgende week af, stad voorzag nog geen voortzetting.

Gemeenteraadslid Carl Nijssens vraagt het proefproject om op zaterdag gratis ondergronds te parkeren permanent te verlengen. Dit parkeerproject werd groots aangekondigd en wordt als zeer positief ervaren. Echter, volgende week loopt het ten einde en de stad voorziet nog geen verlenging. Daarom agendeert Nijssens de permanente verlenging op de gemeenteraad van maandag aanstaande.


Op marktdag altijd gratis ondergronds parkeren

In november 2022 kondigde het stadsbestuur een tijdelijk proefproject aan dat de 514 ondergrondse parkeerplaatsen in Parking Gazo en Parking Centrum op marktdag gratis maakte. Deze tijdelijke parkeeractie op zaterdagen moest handel, wandel, de zaterdagmarkt en stadsbezoek stimuleren en zuurstof geven. Het proefproject loopt helaas volgende week af. (31 mei 2023)

“Dit gratis parkeerproject wordt nu door inwoners, bezoekers en handelaars als zeer positief ervaren. Van bij de opstart waren middenstand, marktkramers en bezoekers lovend. Dit is niet veranderd en we zien dat de weg naar ondergronds parkeren in de weekends meer gevonden wordt,” zegt Nijssens.


Voorstel gemeenteraad mei: verleng permanent

Nijssens deed een eigen bevraging bij parkingbezoekers, lokale middenstand en marktkramers om zo feedback te krijgen over het proefproject. “Het is duidelijk en iedereen is unaniem. Onze stad moet dit project permanent verder zetten. Dit versterkt onze positie als handelsstad en maakt de zaterdagen extra aantrekkelijk om op onze ‘marktdag’ naar Sint-Truiden af te zakken."


Daarom leg ik nu maandag op de gemeenteraad het voorstel neer om het ‘gratis parkeren op zaterdagen’ in onze ondergrondse stadsparkings Gazo en Centrum een permanent karakter te geven. Er dienen enkel nog de nodige afspraken gemaakt worden met de uitbater van Parking Centrum en het aanpassen van de retributiereglementen.Markske gaat content zijn Toenmalig waarnemend burgemeester Hilde Vautmans en destijds ook onder andere bevoegd voor mobiliteit, handel, middenstand en citymarketing kondigde het parkeervoorstel in 2022 met fierheid aan. “Zaterdag hoort een topdag te zijn in onze stad, zowel voor de mooie boetieks als de fijne horecazaken en de zaterdagmarkt", zei ze.

Er werden kosten noch moeite gespaard om het ‘gratis zaterdagparkeren’ in de verf te zetten.

Zelfs Markske van De Kampioenen werd ingehuurd om reclame te maken voor dit tijdelijke project. Hij zal dan ook heel erg blij zijn als de gemeenteraad het voorstel goedkeurt. Zo kan hij elke zaterdag naar het gezellige Sint-Truiden bollen om ‘ne choco’ te komen drinken.

135 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page