top of page
  • Foto van schrijvereduard

06/2016 Grote investeringen op alle kerkhoven

Dit en volgend jaar worden acht begraafplaatsen in Sint-Truiden grondig onder handen genomen. De werken omvatten onder meer de aanleg van bijkomende urnekelders en columbaria. Hierdoor speelt het stadsbestuur in op het groeiend aantal crematies in vergelijking tot begravingen. In totaal is er voor 270.000 euro aan onderhoudswerkzaamheden voorzien.


“Meer bepaald gaat het om de bouw van om en bij 400 nieuwe urnekelders en drie extra columbaria met in totaal zowat 100 nissen. Waar vijf jaar geleden de verhouding tussen het aantal begravingen en crematies nog gelijk was, merken we dat er nu bij zo’n 60% van de overlijdens gekozen wordt voor crematie. De beslissing om te investeren in bijkomende infrastructuur is hierop een logisch gevolg. Daarnaast zullen we nog een aantal plaatselijke onderhoudswerkzaamheden uitvoeren”, zegt schepen van Begraafplaatsen Carl Nijssens.

Sint-Truiden heeft naast een omvangrijk centrum ook een uitgestrekt buitengebied. De hoofdstad van Haspengouw telt 18 deelgemeentes, goed voor ook 22 kerkhoven. Dat zijn er evenveel dan bijvoorbeeld groot Gent er heeft, wat toch wel uitzonderlijk is.

10 weergaven0 opmerkingen
bottom of page